slaapwel

Daar lag ze, opnieuw, ingestopt in haar kleine bedje. Gisteren had ze het grote twee persoonsbed met wat hulp een verdieping lager gesleept, bij de rest van de spullen die DJ zou verhuizen.
De dag daarop bracht ze alles in gereedheid. De diepvries leeg, de vloer presentabel voor iedereen die zou komen verhuizen. Althans dat dacht ze…
Heel de dag had ze met zichzelf geen blijf geweten. Ze had amper gewerkt en was op tijd huiswaarts gekeerd. Vandaag zou ze er een punt achter kunnen zetten. Hoe moeilijk dat ook was.
Maar hij kwam niet, reageerde niet op sms of telefoon. “Het zou er niet meer van komen,” berichtte hij laat op de avond, “te druk bezig met het werk, uit het oog verloren”.
Margo kon geen woord uitbrengen, geen lucht in haar longen verdragen. Hoe kon hij? In hemelsnaam? Alsof het een fait divers was.
___
Hoewel ze de deur op een kier gezet had, belde hij aan. Alsof hij niet meer binnen durfde komen. Hij wist dat het verkeerd was, dat ze kwaad mocht zijn, dat hij moeilijke dingen voor zich uit schoof, dat ze hem geen hulp verschuldigd was, …
Hij was haar wel een babbel verschuldigd. Hij kon het niet, dat zag ze wel. Bedoelde het allemaal niet zo. Maar zelfs onbedoeld miste het zijn effect niet. Hij kreeg het allemaal niet gebolwerkt. Wat hielp het dat ze kwaad zou zijn, verwijten zou maken?
Ze pakte de matras en sleepte hem mee in de auto. Geduldig deze keer. Of hij hem ook in zijn appartement zou leggen, was een andere zaak. Maar zij kon toch al gerust zijn, meer kon ze niet doen.

___
Ze huilde, terwijl de sleutels die ooit van hem waren geweest op tafel lagen te blinken.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s