nergens beter dan …

Margo lag in bed. Ze was moe, had een paar dagen amper gegeten en had voor het eerst in heel lange tijd het gevoel dat ze even niemand wilde zien. Ze kon het amper geloven dat dit alles zich inderdaad had afgespeeld.

Een soapserie was niets tegen de afgelopen gebeurtenissen. De vele telefoons, korte smsjes en intermezzo’s waren voer voor een nieuwe reeks van 1500 afleveringen ‘Thuis’.

Ze twijfelde, ‘echtelijke’ ruzies waren nu niet meteen iets wat je de wereld in gooide en een feitelijk relaas hierover was nu wel het laatste in de wereld wat boeiend was om te lezen. Maar het was dat of weer haar aloude gangetje gaan: alles blokkeren, slikken, en doorgaan.

Als ze verder wilde, moest het er uit. Het feitelijke relaas eerst, alvorens de rest te kunnen bekijken.

Daarom, lieve lezer, negeer gewoon het onderstaande. Ze had niet de moeilijkste scheiding van de wereld. Hoegenaamd niet. Ze kon er – om een of andere reden – zo moeilijk afstand van nemen … Het verleden loslaten was nooit haar sterkste kant geweest. Ze had een zolder vol met stille getuigen daarvan … Maar nu wilde ze zo graag verder.

___

Wat begon met een kort, en – toegegeven – kort van stof – telefoontje van haar kant, ontspon zich in een wirwar van communicaties. Proximus vaarde er wel bij.

“Hij had verlof, dus kon zijn post komen ophalen”, “ze mocht het bed hebben voor een meer dan schappelijke prijs” en “hij had het te druk gehad”. Een afspraak voor maandag later, legde Margo ietwat gerustgesteld de telefoon neer. Ondanks alle ‘beste wensen’ waren het geen al te beste dagen geweest, maar het zou allemaal wel goed komen. Hij wilde nog met haar praten. ___ Gek dat ze daar zo naar verlangde, zo lang na datum.

Een kwaad smsje van zijn (Poppemies?) kant en een onbeantwoord telefoontje van Margo zetten Margo echter weer op de rollercoaster. Wat stelde hij zich in godsnaam voor bij het idee “vrienden blijven” als hij nog niet eens met haar kon communiceren? ___ Hadden rollercoasters ook een stopknop, zodat ze er eindelijk af kon springen?

De dag daarna werd het alleen nog maar communiminderen, althans, wat de kwaliteit betrof. Uren belden Margo en DJ over-en-weer, terwijl Poppemie op de achtergrond de eerste viool speelde. Ze luisterde stiekem mee, mengde zich in het gesprek en maakte aldoor ruzie, dat was, als ze niet aan de telefoon hing met Krullenbol, háár ex, indeed. Ze drukte precies die knopjes in waar hij het moeilijk mee had. En hoewel ze niet kon weten hoe de vork precies in de steel zat, sleepte ze via hem Margo langs de diepe, zwarte, modderige ravijnen van Margo’s ziel.

“Om 8uur zouden ‘ze’ aan ‘haar’ deur staan. Maar wat had Margo in godsnaam met Poppemie te maken? Ze wilde gewoon even tijd doorbrengen met DJ. Alleen met hem. Kon het even, na al die maanden? Kwaadheid, compromissen en de grenzen van haar kunnen kwamen weer maar eens in beeld, tranen ook. ___  alleen van onmacht?

Uiteindelijk ging DJ overstag, maar niet zonder grote boetedoening. En ook Margo moest mee, en zou de tafel delen met Poppemie. ___ wat –vreemd genoeg – amper een impact had gehad.

Nog geen 24uur later stonden ‘ze’ dan inderdaad onverwacht voor haar deur, met het bed. Al een geluk dat Margo Krullenbol had gesmst dat hij wat later mocht komen. Het kot was naar haar gevoel nu al te klein. Net als DJ trouwens, zoals hij daar voor haar stond. Poppemie was nog steeds niet gerustgesteld. Hij leed ___ en Margo met hem.

12 uur na datum smste DJ Margo wakker. De wereld op zijn kop. Margo was verbaasd: hij was al zo moe en dan zo vroeg op? “Of hij kon bellen, als het hun paste,” vroeg ze, maar daarna schreef ze toch een SMS: “hij mocht gerust zijn over vrijdag, en of ze haar een lift wilde gunnen vrijdag, was volledig aan hen.” ___ she did take ‘no’ for an answer.

En toen ze eindelijk op wolkjes zat, deed Krullenbol er nog een schepje bovenop: voor Poppemie stond DJ wel vroeg op, dat was toch fantastisch? DJ had al heel lang geleden afscheid genomen. Margo realiseerde zich: DJ en Poppemie hadden Margo exact waar ze haar hebben wilden… ___ en dat was geen fijn gevoel.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s