To do’s … omdat voornemens niet wilde lukken

Margo was niet zo goed in goede voornemens, en dat terwijl ze drommels goed wist dat doelen een positieve invloed hadden. Momenteel dobberde ze echter rond in het leven, zonder een groter plan. Ze was al blij dat ze haar kopje boven water hield.

Maar alles veranderde toen hij met de goede voornemen-show afkwam en haar baas haar aanmoedigde met de vraag of de potentiële nieuwe job paste in haar 5- en 10-jarenplanning …

Dagen en weken had ze lopen tobben, zonder resultaat. Maar nu was het tij gekeerd. Ze zou haar leven weer op de rails krijgen:  vrolijk en gelukkig worden en een betekenisvol leven opbouwen, en daaruit tonen energie putten. En voor dit alles zou ze kleine stapjes zetten, dan kwamen de grote dromen wel vanzelf …

 

Een eerste stap was DJ loslaten.

–          Ze zou leren dat hij groot genoeg was om zijn eigen verantwoordelijkheden te dragen. De post zou daarom mooi op een stapeltje in de gang op hem wachten, totdat hij het zelf kwam oppikken, of – en wellicht realistischer – totdat ze hem op 6 februari, wanneer er een maand voorbij zou zijn gegaan, hem aan zijn voornemen zou herinneren. De elektriciteits- en gasvoorzieningen bracht ze gewoon toch maar zelf in orde, want dat belangde ook haar aan.

–          Ze zou hem emotioneel nog meer loslaten dan ze ooit had gedaan. Zijn Smoelprofiel was vanaf nu nog maar twee keer per dag te bekijken. Dat was nog veel te veel, maar ze kon beter beginnen met motiverende moeilijke, maar haalbare doelen.

 

Een tweede stap was beter voor zichzelf gaan zorgen

–          Haar gewicht op peil houden bijvoorbeeld. Want ze was er in geslaagd om zelfs tijdens de feesten nog verder af te vallen. Ze mocht niet onder de 64kg zakken, en liefst ook niet meer dan 67kg wegen. Voor wie zich ongerust maakte, dan schommelde haar BMI ergens rond de 22. Minder dan voorheen, maar nog genoeg.

–          Om het bovenstaande tot een goede einde te brengen, moest ze minstens 1 keer per week “warm eten” koken en dan Tupperwaere potjes maken, die ze dan later kon opwarmen :). Receptjes welkom!

–          En dat nieuwe lijf moest maar eens in nieuwe, passende kleren gestoken worden. Er zou gewinkeld worden! Wie ging mee?

 

Een derde stap was terug de buitenwereld in

–          De laatste dagen hadden zoveel van haar gevraagd dat ze terug in haar schelp was gekropen en op geen enkele manier plannen had durven maken. Ze zou terug haar agenda erbij nemen en gaan leven.

–          En inschrijven in die langverwachte foto-cursus.

–          En de keukenmuur bezetten en de tegels in de badkamer afwerken, want ook haar huis mocht gesoigneerd worden.

De stapjes waren niet voor het komende jaar bedoeld, maar voor de komende dagen en weken. Totdat voor haar weer een nieuw begin zou aanbreken op het einde van de maand. Want in to-do –lijstjes voelde ze zich wel thuis. Supporter je mee?

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op To do’s … omdat voornemens niet wilde lukken

 1. Dulcera zegt:

  (haalt pompommetjes boven)
  Ik supporter keihard voor jou: gogogogogogogooooooo!
  Het komt wel goed allemaal, ge gaat dat zien, in tweeduustelf gaat alles vanzelf 😉

 2. Nina zegt:

  Samen die Tupperware potjes vullen? Als er nog wat overblijft nadat we ons erop gestort hebben natuurlijk 🙂

 3. Trits zegt:

  Absoluut: supporteren! Of ook: shoppen, betegelen, verven, kuisen, samen eten maken en een leuke ladiesnight in elkaar boxen, noemmaarop! Ring my bell! Enneuh… waar blijven die Planta pottekes overigens? 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s