huilen

Je zou wel willen huilen. Van mensen die je stuk voor stuk graag ziet, maar die allemaal een te groot stuk van je willen, zodat er geen tijd meer overblijft voor jij, je ambities, je dromen. En daardoor geef je die mensen ook niet echt wat ze verdienen, waardoor je je weer schuldig voelt. Een straatje zonder einde.

Je zou wel willen schreeuwen. Van teveel geluiden die in je lijf kruipen, waardoor er geen plaats meer is voor een coconnetje van warmte, concrentratie, creatief denken en rustig zijn. Waardoor je snakt naar stilte en alvast begint bij jezelf. Waardoor anderen de ruimte volpraten.

Je zou willen verdwijnen. Weg van al die meningen. Dat je teveel dit zou zijn, en te weinig dat. Te voorspelbaar, te bruut, te verlegen, te boos, te bescheiden. Zo tegengesteld als jij bent, zoveel tegengestelde meningen bestaan er. Je wordt er gek van, ze kruipen in je hoofd, waar ze als wormen blijven krioelen. Zich mengen met je eigen verwijten.

Je zou willen rusten. Bijtanken. En hoewel je weet dat goed eten en goed slapen uiterst belangrijk zijn, doe je geen van beide. De tablet naast je hoofdkussen. Smartphone erbij. Wie heeft die dingen trouwens uitgevonden? Zoveel smart is er niet aan. En jij voelt je er eerder dom bij.

Je zou wel … gewoon terug naar ‘af’ willen, waar je gewoon rust kan vinden. Niet in het minst bij jezelf.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

4 reacties op huilen

  1. spaarmoeder zegt:

    Ja, soms voelt dat zo. Dan ben je jezelf aan het voorbijlopen. Je hebt het door, maar het gebeurt toch. Even terug naar jezelf, even terug bij af. Het is net als in het vliegtuig wanneer de druk uitvalt “Eerst bij jezelf het masker opzetten, voordat je een ander kunt helpen”

  2. bentenge zegt:

    Een gevoelig stukje maar zo juist van tijd tot tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s